Заключителна конференция по проект „Резилиънс за учители“

Проект „Teacher Resilience“, изпълняван по програма Еразъм +, договор № 2020-1-BG01-KA226-SCH-094958, е насочен към разработване и тестване на специален инструментариум за устойчивост на учителите, с цел подсигуряване на учителите с ефективни стратегии за това как да предотвратят и да се справят с прегарянето, подобряване на тяхното общо благосъстояние и подготовка за преподаване в клас, онлайн или чрез смесени подходи за обучение.

Проектът се изпълнява от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ като водеща организация, в партньорство с BEST Institut für berufsbezogene Weiterbildung und Personaltraining GmbH, Австрия; DEKAPLUS BUSINESS SERVICES LTD, Кипър и ITET G. CARUSO, Италия.

Проектът стартира през месец март 2021 г. и към настоящия момент премина през основните си фази: проучване; изработване на инструментариум и тестване; популяризиране на разпространение на разработения Наръчник за учители.

Преди приключването на проекта през месец август 2022 г. в България ще се проведе заключителната конференция по проекта. В конференцията очакваме да се включат над 50 участника – учители от цялата страна, както и представители на Министерството на образованието и науката, които работят в тясно сътрудничество със Синдикат „Образование“ за справяне със стреса сред учители в България. Очакваме в заключителната конференция да се включат и представители на партньорските организации по проекта. Събитието ще се проведе на 07 юли 2022 г. в гр. София, хотел Рамада.

Можете да заявите своето участие като попълните следната регистрационна форма.