Конференция във Велико Търново

РСО „Подкрепа“ Велико Търново проведе Редовната си отчетно – изборна конференция. Председателят на регионалната образователна организация г-жа Силвия Отчева откри и води важния регионален форум.

Г-жа Отчева представи гостите: Председателят на СО „Подкрепа“ д-р Юлиян Петров;Началника на РУО Велико Търново г-жа Розалия Личева; г-жа Стефка Стефанова – Ст. Юрисконсулт ДИТ – Велико Търново и директори на образователни институции от областта.

Председателят на СО „Подкрепа“ д-р Юлиян Петров поздрави делегати и гости очерта важните приоритети на българското образование, свързани с финансиране, качество на образованието, дисциплина и градене на ценности в училище, квалификацията на учителите, вредата от обществения съвет, ролята и задълженията на учителите, ролята и задълженията на родителите, качеството на българското образование и др.

Председателят на СРС „Подкрепа“ Велико Търново г-жа Дешка Мандикова поздрави участниците във важния форум, като потвърди важността на партньорството в КТ „Подкрепа“, ролята на регионалната учителска структура и потвърди възхода на регионалната организация в името на сдружените работещи в областта, членове на КТ „Подкрепа“.

Поздрав към конференцията поднесоха и г-жа Розалия Личева от РУО и г-жа Стефка Стефанова от ДИТ – Велико Търново.

Д-р Петров поднесе официалния плакет на СО „Подкрепа“ – „Със солидарност и подкрепа“ на г-жа Силвия Отчева за отлична синдикална дейност.

Председателят на СРС „Подкрепа“ г-жа Дешка Мандикова беше удостоена от Синдикат „Образование“ с плакет „За особени заслуги в просветното и синдикалното дело“, за отличното и резултатно партньорство.

Председателят на СО „Подкрепа“ д-р Юлиян Петров връчи призове на синдиката и на Началника на РУО г-жа Личева и на г-жа Стефанова от ДИТ.

Г-жа Силвия Отчева представи отчетен доклад за изтеклия мандат, след което тя беше избрана от делегатите за председател на региона за следващите четири години.

С поглед към новия мандат, г-жа Отчева формира ИС на РСО със синдикални секретари.