Футболен турнир в Търговище

Председателят на СО „Подкрепа“ д-р Юлиян Петров, зам.-председателят г-н Георги Шошев и синдикален секретар г-жа Татяна Алексиева бяха гости на 11-ти турнир по футбол на малки врати за деца родени след 01.01.2013 г.

Турнирът, посветен на 1 юни – Денят на детето, беше организиран от СРС и РСО „Подкрепа“ Търговище и се проведе на стадион „Неделчо Камов“.

Официални гости бяха началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, председателят на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ д-р Юлиян Петров, председателят на Синдикален регионален съюз на КТ „Подкрепа“ – Търговище г-н Васил Николов и председателят на Регионалния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ в Търговище д-р Даниела Димова. Специален гост на детския турнир беше изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Разград г-н Ангел Петричев.

В турнира участваха 12 отбора от областта, разделени в 3 групи.

Председателят на СРС „Подкрепа“ Търговище г-н Васил Николов, основен организатор и домакин на турнира, откри и модерира изпълнения с детски трепети, вълнения и усмивки форум.

В Търговище от Разград пристигна и талисманът на футболен клуб „Лудогорец“ – орлицата Фортуна и всички участници се снимаха с величествената птица.

Председателят на СО „Подкрепа“ откри турнира с думи към децата – „Всеки който има волята за победа е вече победител“.

Д-р Юлиян Петров сподели пред БТА: „Тази изява за децата е много важна, защото тяхната подготовка е свързана с това, че те се научават в дух на екипност, да зачитат играча до себе си. А това е най-важното – социализацията. И на базата на него се крепят всички други отношения, дори и резултатите. Колкото е важно самото образование като учене, толкова е важна и социализацията, токова е важно е и възпитанието. Всъщност, спортната дейност възпитава духа и тялото. Затова такъв тип събития са много важни и ние застава зад тях“.

Председателят на Синдикат „Образование“ връчи купа, грамота и топка на отбора на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ Търговище, спечелил второ място в турнира.