Честита нова учебна година

Скъпи учители и работещи в системата българско образование,

Радостен съм, че можем да си честитим първия учебен ден точно днес, на 15 септември, както сме го правили от сто години…

Защото началото е прераждане, началото е възраждане към това, за което сме създадени – да бъдем успешни и щастливи в живота, и да бъдем добри хора. А за това ни учат в училище.

Училищният звънец известява началото на една нова учебна година, която, макар и пълна с неизвестни, не е затъмнена от безброй здравни правила, не е заглушена от страх от тъмно и студено, защото пламъкът на знанието и просвещението винаги е бил по-силен от страха и невярата.

Уважаеми учители, започнете тази учебна година с ентусиазма на вярата в децата и учениците, която имате повече от другите хора. Раздавайте любовта, която никога не свършва в сърцето на учителя, и не забравяйте, че българското общество винаги е аплодирало учителите, макар и някога да го прави с по-малко звук и светлина…

Синдикат „Образование“ винаги ще се бори, за да държи жив безспорният авторитет на българския учител и ще припомня на българското общество и българските политици, да не забравят да се гордеят със своите учители.

Нека бъдем здрави, силни, вярващи и обичащи!

Нека ни е честита Новата учебна година и Бог да е с нас!

Д-р Юлиян Петров