Честит световен ден на учителя

Днес е международният ден на учителя и вече близо 30 години, в повече от 100 държави, на този ден говорят „На учителя с любов“ и си спомнят за „Най-добрият учител, когото познавам“. Защото учителите, ние техните ученици свързваме с най-топлите мигове от детството и нашето духовно израстване, отразено в Неговите уморени очи, винаги пълни с любов и доброта.

Нека днес отдадем заслуженото на българските учители и техните братя и сестри по света, нека не забравяме тяхната духовна и физическа отдаденост на формирането на човеци.

Нека и утре след празника да не забравяме, че учителят е най-добрият и най-силният, и най-значимият човек в нашето общество, нека не забравяме, че и той, понякога се уморява от дългия работен ден, нека не забравяме, че той понякога се натъжава от нашите неуспехи, и да знаем, че и той понякога мечтае да бъде по-почитан от родителите и по-зачитан от институциите.

Скъпи учители, не спирайте да бъдете здравия пример за своите ученици и българското общество, не спирайте да бдите за съкровено пазените в училище духовни ценности на нашето общество, не спирайте да раздавате от пламъка с който горите и не забравяйте, че Вие сте Просветното огледало на съвременна България!

Честит Световен ден на учителя и Бог да е с нас в нашите добри дела!

Д-р Юлиян Петров