XXV панаир на учебните фирми на НТБГ

Председателят на СО „Подкрепа“ присъства на откриването на XXV панаир на учебните фирми на Националната търговско-банкова гимназия.

Д-р Петров поздрави участници и гости на панаира и подчерта огромния принос на НТБГ в развитието на съвременните професии в България.

Националната търговско-банкова гимназия е училището с най-много учебни предприятия в света – 64 формирования с повече от 800 ежегодно участващи ученици. На тазгодишното издание на панаира участват всичките 64 формирования – 20 учебни банки, 6 учебни застрахователни компании и 38 учебни търговски фирми с най-различен предмет на дейност. Те имат 43 ментори и спонсори – банки, фирми, застрахователни компании от реалния бизнес, които осигуряват методическа и финансова помощ за работата по проекта.

През тези 25 години, в които се развива проектът „Интегративно практическо обучение“, отбори на гимназията са взели участие в повече от 100 международни бизнес състезания и панаири в Австрия, Германия, Испания, САЩ, Словакия, Финландия, Франция, Швейцария, Босна и Херцеговина, Латвия, Коста Рика. Спечелени са повече от 360 отборни и индивидуални награди.